Gezellige wachtruimte 

Zo gaat het verder nadat we een afspraak hebben gemaakt.

 

Bij verhindering zijn er geen kosten verbonden indien de afspraak 24 uur tevoren wordt afgezegd.

Gebruik geen alcohol 12 uur voor de behandeling. Kom niet met een lege maag, maar zorg dat je wat hebt gegeten voor de behandeling. Neem een  grote handdoek voor op de massagetafel mee.

Ga lekker rustig in de wachtkamer zitten. Ik kom je halen. Soms kan een afspraak ervoor wat uitlopen. Dat is mede  afhankelijk van het op tijd komen van degene voor je. Mocht het wachten langer dan 15 minuten duren dan zal ik dat komen zeggen. Dit komt niet zo vaak voor. 

 

Bij onze eerste afspraak neem ik ruim de tijd voor intakegesprek, onderzoek en introductie behandeling. Normaal duurt een vervolgbehandeling ca. 40 minuten. 

Er zijn géén meerkosten voor de eerste ca. 60 minuten durende intakegesprek/behandeling! 
We bespreken door  u verstrekte gegevens over de klachten. Bij het onderzoek wordt naar de tong gekeken en de pols gevoeld.  De bevindingen worden besproken. Er volgt altijd een - korte-  behandeling om je meridiaan-stelsel te openen’. 

De naaldjes zijn dun en massief en  steriel verpakt en worden door mij slechts één maal gebruikt en daarna weggegooid.

Het is een hygiënisch onverantwoorde gewoonte dat meestal zuinige  Chinese acupuncturisten de naalden na wat schoonmaken opnieuw gebruiken.

 

Probeer ontspannen rustig in en uit te ademen. Je voelt een prikje en een soort van trilling- Qi verbinding - bij inzetten van de naaldjes. Je kan je wat lichter in je hoofd of  anders gaan voelen. Verzet je er niet tegen. Laat de energie stromen. Behandeling duurt ca. 23 minuten, daarna worden naaldjes verwijderd. Je kan je daarna wat loom of soms wat moe voelen. Neem dan zo mogelijk wat rust. Drink vooral meer water na behandeling. Het kan dat pijn wat verdoofd aanvoelt. Dat kan het directe tijdelijke pijnstillende effect zijn van de acupunctuur.

 

Afhankelijk van of klachten acuut of chronisch zijn wordt frequentie van behandelingen bepaald. 
Met acupunctuur kan het zelfherstellende vermogen worden versterkt. Het zelfherstellende vermogen heeft, zeker bij al jaren durende klachten, tijd nodig om zich met hulp van acupunctuur  op te kunnen bouwen.

In dat kader is de aanbeveling een therapieduur van 6-8 behandelingen.

Na ca. 7 weken zijn veruit de meeste lichaamscellen vervangen. Met doelstelling een betere ( helende) energie-status.