Kwakzalvers

Terecht wordt in progamma SBS  d.d. 26 mei 2024 gewaarschuwd voor kwakzalvers. Het is levensgevaarlijk om reguliere geneeskunde en behandeling te negeren door adviezen te volgen van pseudo therapeuten online of degenen die met ondeugdelijke o.a. bioresonantie apparaten meten. Deze apparaten zijn technisch niet in staat zijn om te meten of te diagnosticeren wat de oorzaak van uw  gezondheidsklachten kan zijn.

Online zijn er veel zogenaamde coaches en  genezers en die maar één doel hebben; aan u geld verdienen. Daar zitten veel complotdenkers tussen die zich afzetten tegen reguliere geneeskunde.

Bij ziekte is uw huisarts het eerste aanspreekpunt. De huisarts kan u zonodig verwijzen naar een specialist bij medische aandoeningen voor nader onderzoek. Meten is Weten. In ziekenhuizen bent u daarvoor op het enige betrouwbare adres.

Bij N.V.A. aangesloten acupuncturisten distantiëren zich nadrukkelijk van praktijken met kwakzalvers die zieke mensen met hun 'behandeling' valse hoop geven op genezing bij levensbedreigende ziekten.

Acupunctuur kan toegepast worden als een aanvullende therapie, maar pretendeert niet de noodzakelijke reguliere behandelingen te vervangen. Diagnostiek is toevertrouwd aan de reguliere geneeskunde. Voor een acupunctuur behandeling wordt via voelen van pols en kijken naar tong slechts een indicatie gegeven van een energie status.  Daar komt geen 'ondeugdelijke apparaat' aan te pas en claimt niet een diagnose over de status van uw gezondheid!

Bij de N.V.A. aangesloten Acupuncturisten hebben minimaal een H.B.O. Medische vooropleiding.

De Wereldgezondheidsorganisatie W.H.O. heeft  Acupunctuur wetenschappelijk onderzocht en erkend als effectieve additionele behandeling voor diverse klachten.  Dat is uniek en uitzonderlijk voor een alternatieve geneeswijze die therapeutische waarde heeft bewezen in haar reeds ca. 2500 jaar bestaan. Anders dan de (te) vele 'nieuwetijdse alternatieve therapieën' die komen en weer verdwijnen bij gebrek aan resultaten.

 

 

 

 

HOOIKOORTS

Hooikoorts maakt al jaren steeds meer slachtoffers.  Het lichaam reageert op bepaalde pollen van bomen  en planten. Daarbij  gaat het afweersysteem te heftig aan het werk. Er wordt histamine aangemaakt, welke tot reacties leidt Jeukende ogen, een loopneus, en niesbuien. Mensen met hooikoorts kunnen die antistof namelijk niet verdragen.

Lees meer »

Investeren in gezondheid

Iedereen heeft minder te besteden door Inflatie, steeds hogere kosten van o.a. gemeentelijke lasten, zorgverzekering, boodschappen etc. Besparen kan alleen al door wat minder uit te eten of op terrasjes te zitten. Je kan besparen dan meteen koppelen aan een gezonder leven. Ca. 60% van de Nederlanders heeft overgewicht en een slechte conditie. De zorgkosten lopen mede op door ziekten als gevolg van obesitas op steeds jongere leeftijd. Steeds meer ouders hebben beiden een baan. Een gezonde maaltijd bereiden vindt men teveel tijd kosten. Vaak wordt dan eten besteld, of in de supermarkt met wat blikgroente, sauzen, diepvriesproducten, of  met kant en klare menu's een maaltijd bereid. Een gezonde maaltijd kost tegenwoordig meer dan 'fastfood' uit de supermarkt. Het kost ook meer tijd om te bereiden. Die aspecten maken het aantrekkelijk om voor 'fastfood' te kiezen. Alle suikers en ongezonde vetten veroorzaken niet alleen overgewicht. Omdat het weinig voedingswaarde heeft maakt het mensen lusteloos en daardoor niet gemotiveerd te gaan bewegen. Slechts 2-3%  heeft overgewicht als gevolg van een aandoening of gebruik van medicijnen(prednison-anti-depressiva). Genieten van veel en lekker, maar ongezond eten kan je uiteindelijk duur te komen staan.

Lees meer »

Wetenschappelijk onderzoek acupunctuur methodiek

ELECTRO ACUPUNCTUUR?Elektriciteit heeft al toepassingen in gentherapie in de vorm van elektroporatie, een techniek die wordt gebruikt om DNA in cellen af ​​te leveren zonder dat er een virale vector nodig is. Maar tot nu toe lijkt het erop dat niemand met succes een apparaat op batterijen heeft ontwikkeld dat de genexpressie kan verfijnen in cellen die in levende dieren zijn geïmplanteerd. Eerdere pogingen werden ontsierd door cytotoxiciteit, slechte prestaties en apparaten die snel doorbrandden.

Lees meer »


Stoptober! Je kunt het, met hulp van acupunctuur  tips en ondersteuning acupressuur

 

Oktober Stoptober is begonnen. Voor elke roker is daar de uitdaging om vier weken niet te roken. En het gaat je lukken! Ook wie zijn toevlucht tot de E-sigaret/vaper heeft genomen voelt inmiddels de drang om dat ding aan de wilgen te hangen. Dat is geen gezonde  oplossing gebleken. NU is de tijd om een niet-roker te worden

Ga er voor!
Met huid en haar, ziel en zaligheid achter je beslissing gaan staan is het allerbelangrijkste, daar begint het mee. Daar hou je het mee vol.

Acupunctuur is een goede ondersteuning bij dit proces. De praktijk leert mij dat manuele acupunctuur veel betere resultaten geeft dan laseracupunctuur en oor-acupunctuur zonder additioneel acupunctuurpunten op het lichaam toe te passen om niet alleen de geestelijke- maar vooral ook de fysieke verslaving te behandelen.. voor de combinatie oor- en  orgaan acupunctuur kunt u slechts terecht bij een gediplomeerde acupuncturist.

Je kunt het! Hulp nodig? Maak een afspraak!

 

Water en naar buiten
Daarnaast kun je zelf het een en ander doen om een niet-roker te worden en te blijven. Vermijd zoveel mogelijk de momenten waar je eerder automatisch je sigaretten tevoorschijn haalde, drink minder koffie om onrust te verminderen, houd je handen bezig, ga de natuur in, haal diep adem, snuif de geuren op van zee of bos. Drink water, was je handen op lastige momenten, neem een douche, boek een verwendagje sauna. Fruit en met name vitamine C doen extra goed in deze tijd.

 

Acupressuur helpt
Of je nu wel of niet hulp krijgt bij het stoppen met roken, iedereen kent de momenten waarop het lastig is de verleiding te weerstaan. Je maakt jezelf weerbaarder met behulp van acupressuur. Moeilijk? Echt niet. Je krijgt duidelijke instructies mee hoe je het moet doen. 

Met acupressuur kun je de ontwenningsverschijnselen verminderen die ontstaan door het stoppen met roken. De hiervoor belangrijke zones bevinden zich in het oor. Het enige wat je hoeft te doen, is regelmatig deze zones masseren. Hierdoor neemt niet alleen de behoefte aan nicotine af maar ook je drang om te snoepen. En – heel fijn - onrustgevoelens en onuitstaanbaar chagrijnig zijn worden ook minder. 

Het is belangrijk dat je elke zone per keer dertig seconden masseert maar het mag net zo vaak of lang als je nodig of prettig vindt.

 

Lukt het niet in oktober te stoppen dan kan dat natuurlijk in iedere volgende maand!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.