mijn verhaal

 

Via academie Qing Bai in Amersfoort heb ik in vier jaar traditionele Chinese Geneeswijzen gestudeerd en met diploma's afgesloten; waaronder ACUPUNCTUUR, TUINA = Therapeutische massage, KRUIDENFORMULES.  In deeltijd heb ik  reguliere Geneeskunde gestudeerd. Om de cliënt te leren begrijpen heb ik Psychische Sociale Basis Kennis studie afgerond. 

Ik heb  decennia jaren ervaring als  acupuncturist en massagetherapeut.  Langdurige studie zowel in de Traditionele Chinese Geneeswijze als in de reguliere geneeskunde gingen daar aan vooraf. Eigenlijk ben je nooit klaar met leren. Nascholingsdagen en zelfstudie houden me up to date.

Mede door privé verhuizingen heb ik op meerdere plaatsen in omgeving van Oss praktijk gehouden. Momenteel praktiseer ik alweer enkele jaren in mijn woonplaats;  Paramedisch centrum, Opaalweg 94. Oss. 

 

MIJN AFKOMST

 

Ik ben van Indische afkomst in Nederland geboren. Ben trotse vader van drie volwassenen dochters en Opa van onze kleinkinderen. In mijn vrije tijd,  naast huisman en opa, zijn o.a. sporten, lezen, films/tv sport kijken en koken mijn hobby's.

Mijn vader, overlever en slachtoffer van Japanse kamp heeft mij op wel heel bizarre wijze geïnspireerd het pad van acupuncturist te volgen. Al had datgene niets met acupunctuur te maken....

Wellicht om aan eten te komen in het Japanse kamp hield papa weddenschappen dat hij met een breinaald geheel door zijn hamstring durfde te steken. Zonder blijk van pijn zag ik als kind dat papa later ook doen op feestjes thuis. Bizar staaltje van hoe de geest in staat is om pijn te beheersen.

Mijn ouders, beide Indo's met een Nederlandse nationaliteit geboren in Indonesië hebben een zwaar leven gehad.  2e WO onmenselijke omstandigheden Japanse kampen overleefd. Daarna voor eigen veiligheid in kampen verbleven tijdens de politionele oorlogsacties van Nederland tegen de Indonesische vrijheidsstrijders   In 1958 als gevolg politieke blunders van Nederlandse regering gedwongen landuitzetting voor de ca. 300.000 Indische Nederlanders. Al hun bezittingen, behalve koffers achterlatend. Niet welkom in Nederland.  Lange tijd verblijf  in kleine pension-kamers. Geen budget voor inrichtingskosten zoals nu voor asielzoekers.

Discriminatie was toen 'normaal'. Nederlandse Indo's moesten om hun gezin te kunnen onderhouden vaak een laagbetaalde baan meestal ver onder hun niveau accepteren. De 2e generatie Indische Nederlanders uit grote gezinnen, waartoe ik behoor, zijn opgevoed door ouders met  oorlogs- en gedwongen emigratie- ervaringen, welke  trauma heeft veroorzaakt.  De 2e generatie opgegroeid vaak met weinig welvaart, velen mentaal gesterkt, hebben met heel hard werken er alles aan gedaan om hun kinderen meer welvaart te bieden.