Investeren in gezondheid

Gepubliceerd op 2 februari 2024 om 12:20

Iedereen heeft minder te besteden door Inflatie, steeds hogere kosten van o.a. gemeentelijke lasten, zorgverzekering, boodschappen etc. Besparen kan alleen al door wat minder uit te eten of op terrasjes te zitten. Je kan besparen dan meteen koppelen aan een gezonder leven. Ca. 60% van de Nederlanders heeft overgewicht en een slechte conditie. De zorgkosten lopen mede op door ziekten als gevolg van obesitas op steeds jongere leeftijd. Steeds meer ouders hebben beiden een baan. Een gezonde maaltijd bereiden vindt men teveel tijd kosten. Vaak wordt dan eten besteld, of in de supermarkt met wat blikgroente, sauzen, diepvriesproducten, of  met kant en klare menu's een maaltijd bereid. Een gezonde maaltijd kost tegenwoordig meer dan 'fastfood' uit de supermarkt. Het kost ook meer tijd om te bereiden. Die aspecten maken het aantrekkelijk om voor 'fastfood' te kiezen. Alle suikers en ongezonde vetten veroorzaken niet alleen overgewicht. Omdat het weinig voedingswaarde heeft maakt het mensen lusteloos en daardoor niet gemotiveerd te gaan bewegen. Slechts 2-3%  heeft overgewicht als gevolg van een aandoening of gebruik van medicijnen(prednison-anti-depressiva). Genieten van veel en lekker, maar ongezond eten kan je uiteindelijk duur te komen staan.

Hoe je voordelig gezonder kan leven

Dat gezonder eten duurder is en men voor sporten te weinig tijd zou hebben zijn drogredenen.

Duurzame, milieu- en diervriendelijkere producten kosten vaak meer dan ongezonde producten.

Dat klopt, met het verschil dat duurzame producten een hogere voedingswaarde hebben dan ongezonde voedingsmiddelen. Je gaat minder vlees en andere duurzame voeding consumeren. In plaats van 6 of 7 keer in de week is 3 keer vlees eten het voornemen. Koekjes en chips, alleen in het weekend eten, tussendoortjes met wat noten of fruit is gezonder.. Uit eten en terrasjes; gezellig maar vaak ongezond, duur en tijdrovend.

Geen tijd om te gaan sporten of fitness abonnement te duur? Ook dat is niet waar. Gemiddeld wordt per dag ca. 4/5 uur televisie (Netflix) en op sociale media gekeken.

Fitnessen hoeft niet elders. Je kan ook iedere dag 30 minuten wandelen of een uur fietsen. Met wat halters en grondoefeningen thuis bespaar je veel tijd om niet naar een fitness club te gaan en een duur abonnement.

ACUPUNCTUUR EN MASSAGES ZIJN BEDOELD PREVENTIEF ALS ONDERHOUD VAN HET LICHAAM OM ZIEK WORDEN TE VOORKOMEN. 

In het oude China gingen de mensen naar de acupuncturist en Tuina masseur om in goede conditie te blijven en daarmee ziek worden te voorkomen. Er werd dan betaald voor de behandelingen. Men hoefde niets te betalen voor acupunctuurbehandelingen wanneer men ziek werd door niet te voorkomen oorzaken, ondanks goede conditie.

Tegenwoordig gaat men meestal pas bij een langdurige chronische ziekte naar de acupuncturist wanneer de reguliere geneeskunde nauwelijks nog de symptomen kan bestrijden zonder genezing van de kwaal en met bijwerkingen van de medicatie. 

Voor de acupuncturist een hele opgave om cliënt zijn/haar klachten op een natuurlijke wijze' met acupunctuur via het zelfherstellende vermogen pogen te versterken en daarmee  te verlichten zonder bijwerkingen. Dat vergt meerdere behandelingen, wat reëel is gezien men dan al langdurige klachten heeft. De kosten kunnen dan reden zijn niet naar de acupuncturist te gaan. 

Heeft u het bovenstaande gelezen dan was preventief of eerder met gezondheidsklachten naar de acupuncturist te gaan een verstandiger keuze. Natuurlijk kan u ook met alle besparingen door gezonder te leven een spaarpotje hebben voor additionele geneeswijzen. Daarmee bespaart u een hoge aanvullende zorgverzekeringspremie.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.