HOOIKOORTS

Gepubliceerd op 7 februari 2024 om 12:26

Acupunctuur bij hooikoorts

Hooikoorts maakt al jaren steeds meer slachtoffers.  Het lichaam reageert op bepaalde pollen van bomen  en planten. Daarbij  gaat het afweersysteem te heftig aan het werk. Er wordt histamine aangemaakt, welke tot reacties leidt Jeukende ogen, een loopneus, en niesbuien. Mensen met hooikoorts kunnen die antistof namelijk niet verdragen.

Bij de drogist zijn pilletjes te koop en via de huisarts kun je eventueel aan zwaardere medicijnen komen. Pillen, druppels en zalfjes zijn slechts ter bestrijding van de symptomen. Acupunctuur kan zonder bijwerkingen  bij een jaarlijkse periodieke behandeling in het voorseizoen; januari/februari/maart en tijdens hooikoorts seizoen de klachten van hooikoorts aanpakken.

Acupunctuur bij hooikoorts; Hoe gaat dat in zijn werk?

Met acupunctuur kan de verstoorde  energiehuishouding in het lichaam worden hersteld waardoor het afweersysteem minder heftig zal reageren op de pollen.

Het gevolg is dat het lichaam minder of op termijn  geen overbodige histamine  meer aanmaakt.  In de meeste gevallen zijn de klachten van hooikoorts na een keer of 6 acupunctuur al verlicht of  verholpen. In het hoogseizoen, als de zijn soms nog een aantal behandelingen  nodig.

 

 

Acupunctuur bij allergie

Hooikoorts is een allergische reactie van het lichaam en kan goed worden aangepakt door middel van acupunctuur. Hooikoorts is echter niet de enige allergie waarvoor je terechtkunt bij de acupuncturist. Ook voor allergische reacties op bijvoorbeeld huisstofmijt, voeding en drank is het mogelijk om acupunctuur toe te passen. In de meeste gevallen zijn de klachten dan snel weer verholpen.

Het aantal behandelingen welke nodig zijn om de klachten te kunnen verlichten is afhankelijk van leeftijd, zelfherstellende vermogen, ernst en duur van de hooikoortsklachten. Heeft u een onderliggende longaandoening en C.O.P.D.? In dat geval kan acupunctuur toch verlichting bieden, maar is periodieke herhaling i.v.m. de longklachten aanbevolen. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.